Rick van der Lans

Rick van der Lans

Rick van der Lans is onafhankelijk adviseur, docent en auteur op het terrein van datawarehousing, business intelligence, big data en databasetechnologie. Als consultant heeft hij door de jaren heen veel grote bedrijven (nationaal en internationaal) geadviseerd bij het ontwerpen van hun datawarehouse- en big data architecturen.
Rick heeft als spreker op conferenties een zeer goede naam verworven zowel in binnen- als buitenland en is chairman van de jaarlijkse Datawarehousing & BI Summit. Hij weet als geen ander een goede balans te vinden tussen op de praktijk toegesneden technologische ontwikkelingen en strategische zaken. Hij schrijft voor de bekende websites TechTarget.com en BI-Platform.
Tevens verschenen van zijn hand diverse artikelen in toonaangevende vakbladen. Verschillende van zijn boeken, waaronder het populaire “SQL Leerboek”, zijn in vele talen gepubliceerd. Recent is van zijn hand verschenen “Data Virtualization for Business Intelligence Systems”, alsook tientallen whitepapers over BI.

Events

16-05-2017

Logisch Datawarehouse – Architectuur, Ontwerp en Technologie

Het Logical Data Warehouse, een door Gartner geïntroduceerde flexibele architectuur, is gebaseerd op een ontkoppeling van rapportage en analyse enerzijds en gegevensbronnen anderzijds. Rick van der Lans bespreekt de architectuur, implementatieaspecten en biedt marktoverzicht.

Hilversum

Bekijk

08-06-2017
Verhelderende sessie over Big Data

Big Data en Fast Data Technologie voor Business Intelligence

Hadoop, NoSQL, Spark, Kafka, Storm, NewSQL, Streams Een uniek seminar waarin kritisch en onafhankelijk de Big Data, Hadoop en NoSQL ontwikkelingen onder de loep worden genomen door Rick van der Lans. Wat zijn de toepassingen voor úw organisatie? Hoe integreert u met bestaande infrastructuren?

Hilversum

Bekijk

27-03-2018
LET OP: volgende editie is eind maart 2018

Datawarehousing & Business Intelligence Summit

Congres over Datawarehousing & Business Intelligence met topsprekers William McKnight, Rick van der Lans, Mark Madsen, Bart Baesens en Pieter den Hamer. Topics: Data Lake, Agile Data Strategy, Logical Datawarehouse, Data Vault, Hadoop, SuperNova, Data Science, Big Data Analytics, IoT, Fast Data.

Amsterdam

Bekijk