Rick van der Lans

Rick van der Lans

Rick van der Lans is onafhankelijk adviseur, docent en auteur op het terrein van datawarehousing, business intelligence, big data en databasetechnologie. Als consultant heeft hij door de jaren heen veel grote bedrijven (nationaal en internationaal) geadviseerd bij het ontwerpen van hun datawarehouse- en big data architecturen.
Rick heeft als spreker op conferenties een zeer goede naam verworven zowel in binnen- als buitenland en is chairman van de jaarlijkse Datawarehousing & BI Summit. Hij weet als geen ander een goede balans te vinden tussen op de praktijk toegesneden technologische ontwikkelingen en strategische zaken. Hij schrijft voor de bekende websites TechTarget.com en BI-Platform.

Tevens verschenen van zijn hand diverse artikelen in toonaangevende vakbladen. Verschillende van zijn boeken, waaronder het populaire “SQL Leerboek”, zijn in vele talen gepubliceerd. Recent is van zijn hand verschenen “Data Virtualization for Business Intelligence Systems”, alsook tientallen whitepapers over BI.

Rick van der Lans treedt jaarlijks op als dagvoorzitter en spreker bij ons congres Datawarehousing & Business Intelligence Summit.

Events

30-11-2017
All about Big Data.

Big Data en Fast Data Technologie voor Business Intelligence

Hadoop, NoSQL, Spark, Kafka, Storm, NewSQL, Streams Een uniek seminar waarin kritisch en onafhankelijk de Big Data, Hadoop en NoSQL ontwikkelingen onder de loep worden genomen door Rick van der Lans. Wat zijn de toepassingen voor úw organisatie? Hoe integreert u met bestaande infrastructuren?

Nieuwegein

Bekijk

30-01-2018
Nieuw!

Nieuw: Business Intelligence & Datawarehousing Fundamentals

Niet alleen voor nieuwkomers kan de wereld van BI en datawarehousing overweldigend overkomen. Want wat betekenen bijvoorbeeld sterschema, datamart, ETL, self-service BI, data science, big data, staging area en BI in de cloud eigenlijk? Dit seminar geeft een zeer complete en praktische introductie.

Utrecht

Bekijk

20-03-2018

Datawarehousing & Business Intelligence Summit

Congres over Datawarehousing & Business Intelligence met topsprekers o.a. Donald Farmer, Rick van der Lans, Mike Ferguson, Janani Dumbleton en Bart Baesens. Enkele topics: Data Lake, Hadoop, Deep Learning, Datawarehousing, Self-Service BI, Data Governance, GDPR, AI & BI, Analytics & Data Science.

Utrecht

Bekijk

17-04-2018

Logisch Datawarehouse – Architectuur, Ontwerp en Technologie

Het Logical Data Warehouse, een door Gartner geïntroduceerde flexibele architectuur, is gebaseerd op een ontkoppeling van rapportage en analyse enerzijds en gegevensbronnen anderzijds. Rick van der Lans bespreekt de architectuur, implementatieaspecten en biedt marktoverzicht.

Utrecht

Bekijk