Wij voeren sinds juni 2020 vier typen events met soms verschillende richtlijnen, mogelijkheden en voorwaarden. De ‘reguliere’ seminars en workshops van Adept Events verzorgen wij in drie formats: live op locatie, geheel online of hybride met ‘360 graden deelname’. Alleen bij het congres, de Datawarehousing & BI Summit, hanteren wij format 4, live streaming.

Formats:

1. Live op locatie
2. Volledig online
3. Hybride in 360-graden format
4. Live streaming

 

 1. Op locatie. Het ‘oude normaal’ zoals tot 2020 gebruikelijk was; deze worden op onze vaste accommodaties verzorgd waarbij documentatie in de cursusmap, koffie, thee en een lunch zijn inbegrepen in de deelnameprijs. Met de huidige anderhalve meter restricties is het aantal deelnemers dat op locatie in de zaal kan plaats nemen beperkt. Schrijf daarom tijdig in om teleurstelling te voorkomen.
 2. Online Meetings. Die worden puur online aangeboden vanuit onze speciaal ingerichte cursusstudio en kunt u dus alleen vanaf uw eigen (thuis)werkplek volgen. Wij werken in de regel met online meeting platformen Webex en Zoom.
  • De online meeting is op elk platform of device te volgen via de platform-app of via de browser.
  • De communicatie is volledig interactief met tweeweg audio en tweeweg video.
  • Indien mogelijk beperken wij ons tot sessies van een halve dag, bijvoorbeeld twee of drie opeenvolgende ochtenden van 9:00 tot 13:00.
  • Per sessie hanteren we strikt het maximum van één uur onafgebroken training.
  • Wij sturen de deelnemers ruim van tevoren een uitnodiging met hyperlink om in te loggen op de online meeting alsmede een PDF met tips en richtlijnen voor online deelname. Ook is er meestal ruim vooraf gelegenheid tot testen van toegang tot ons platform in verband met security in uw organisatie (firewalls / vpn).
  • Het cursusmateriaal sturen wij van tevoren als PDF naar u toe en indien dat niet mogelijk is ontvangt u de papieren cursusmap.
  • De prijsstelling is lager dan voor events op locatie in onze vaste accommodaties.
  • Bij enkele (internationale) sprekers wordt de live meeting gedeeltelijk verzorgd vanuit hun eigen cursusruimte annex studio maar de uitnodiging ontvangt u dan nog steeds vanuit Adept Events via ons online meeting platform.
 3. Op locatie met tevens online Meeting Platform. Dit format betreft zgn. hybride events, dus een combinatie van de twee bovenstaande formats. Het event vindt op locatie plaats met zowel deelnemers in de cursuszaal als deelnemers die het event online volgen via ons interactieve online meeting platform. Maar dan wel in een uniek 360-graden format!
  • U geeft zelf bij aanmelding aan of u live wilt deelnemen in onze cursuszaal of online via het meeting platform.
  • Het aantal zitplaatsen op locatie is beperkt en u kunt niet zonder voorafgaand overleg wisselen van online naar op-locatie vanwege de (anderhalve meter restrictie met) gereserveerde zitplaatsen.
  • De communicatie voor online deelnemers is volledig interactief met tweeweg audio en tweeweg video.
  • Niet alleen de spreker maar ook deelnemers in de zaal worden toegerust met microfoons zodat online deelnemers alle vragen die worden gesteld of opmerkingen die worden gemaakt ook kunnen volgen.
  • Andersom, vragen en opmerkingen van online deelnemers komen eveneens versterkt via een luidspreker de zaal binnen zodat iedereen dat kan volgen.
  • Video: niet één statische camera alleen op de spreker maar drie bewegende camera’s op de spreker alsmede deelnemers in de zaal.
  • Ook het videobeeld wordt in beide richtingen verzorgd. Wij projecteren de online deelnemers op een extra scherm in de zaal en andersom, wij tonen de deelnemers in de zaal via video aan deelnemers in de online meeting. Bijvoorbeeld tijdens het ‘voorstelrondje’ en bij vragen vanuit de zaal.
  • Dit geeft een 360 graden look & feel omdat alle deelnemers elkaar kunnen zien en horen!
  • Wel is voor het toevoegen van de online voorziening een minimum aantal van vier online deelnemers vereist. Vooral bij workshops aangezien dat de minimale groepsgrootte is voor oefeningen in een virtuele ‘breakout room’.
  • Wij zetten dit hybride format ‘automatisch’ om naar puur virtueel vanuit de eigen studio indien er geen cursussen in zalen kunnen worden verzorgd vanwege corona-restricties. We hoeven dan, bij voldoende aanmeldingen, niet te schuiven met data maar schakelen dan om naar online.
 4. Congres: op locatie met Live Video Streaming. Dit format betreft tevens hybride events maar dan voor grotere groepen, bijvoorbeeld bij congressen. Het event vindt op locatie plaats met zowel deelnemers in de cursuszaal als deelnemers die het event online volgen vanaf een live video stream. In tegenstelling tot de online meeting platformen, is die video stream is niet volledig interactief voor online deelnemers. Zij stellen hun vragen nu via  de Chat en een moderator.
  • De live video stream is op elk platform of device te volgen via de browser.
  • U geeft zelf bij aanmelding aan of u live wilt deelnemen in onze cursuszaal of online via de video stream.
  • Het aantal zitplaatsen op locatie is beperkt en kunt u niet zonder voorafgaand overleg wisselen van online naar op-locatie vanwege de anderhalve meter restrictie met gereserveerde zitplaatsen.
  • De communicatie voor online deelnemers naar de spreker is via de Chat en zij kunnen niet hun video of beeldscherm delen. Vragen van die deelnemers worden in de live stream en voor de deelnemers in de zaal altijd herhaald door de spreker of de moderator.
  • Vragen van deelnemers in de zaal worden herhaald door de spreker of meegenomen via een ‘hengelmicrofoon’ zodat online deelnemers alle vragen die worden gesteld ook kunnen volgen.
  • Ruimschoots voor het congres bieden wij gelegenheid om te testen of in uw organisatie toegang is tot de live stream (firewalls en vpn-beperkingen).
  • Wij zetten dit hybride format ‘automatisch’ om naar puur virtueel indien er geen congressen in zalen kunnen worden verzorgd vanwege corona-restricties. We hoeven dan, bij voldoende aanmeldingen, niet te schuiven met data maar schakelen dan om naar online.

Deelnemers aan online events of aan hybride events via het online meeting platform of via de live video stream ontvangen enkele dagen van tevoren de uitnodiging met hyperlink en benodigde instructie.