Mike Ferguson

Mike Ferguson

Mike Ferguson is oprichter van Intelligent Business Strategies Ltd. en als analist en consultant gespecialiseerd in business intelligence, big data, data management en enterprise business integration. Hij kan bogen op meer dan 30 jaar ervaring in IT, ondermeer op gebied van BI en Corporate Performance Management, Data Management en Big Data Analytics (Hadoop, MapReduce, Hive, Graph DBMSs).
Mike opereert afwisselend op bestuursniveau, IT management niveau en ook gespecialiseerde technische IT niveau’s voor de terreinen BI, corporate performance management strategie, technologie- en toolselectie, enterprise architectuur, MDM and data-integratie. Hij is een veelgevraagd spreker op internationale conferenties en heeft veelvuldig artikelen gepubliceerd in de vakbladen en via weblogs.

Eerder was Mike partner en mede-oprichter van Codd and Date Europe Limited, Chief Architect bij NCR voor het Teradata DBMS en Europees directeur van Database Associates. Hij verzorgt regelmatig seminars en workshops met als onderwerpen Big Data, Operational BI, Enterprise Data Governance, Master Data Management, Data Integration and Enterprise Architecture.
Mike heeft gesproken op een eerdere editie van ons jaarlijkse congres Datawarehousing & Business Intelligence Summit.

Events

31-05-2017
Nieuw seminar - schept duidelijkheid

Building an Enterprise Data Lake & Data Refinery

The route to Trusted Enterprise Data-as-a-Service Mike behandelt het bouwen en beheren van een enterprise data lake zodat u grip krijgt op uw gegevens. Het opzetten van een data refinery en een information catalog voor het produceren en publiceren van enterprise data services voor gebruik binnen uw organisatie.

Hilversum

Bekijk