Donald Farmer presenteert twee keynotes op DW&BI Summit 2018

Donald Farmer zal tijdens de Data Warehousing & Business Intelligence Summit op 20 en 21 maart twee keynotes presenteren: Uncertainty and Analytics en Governance and Compliance in the Age of Self-Service.

Donald Farmer, directeur van TreeHive Strategy, is een internationaal gerenommeerde adviseur onder analytics leveranciers, investeerders en ondernemingen. Hij heeft één van de meest uiteenlopende carrières – van visteelt en archeologie tot het leiden van product ontwikkelteams bij Microsoft en Qlik. In zijn eerste keynote Uncertainty and Analytics bespreekt hij de groei van machine learning en kunstmatige intelligentie waarmee we meer en beter analytisch inzicht lijken hebben dan ooit tevoren. Tijdens sessie zal Donald Farmer verkennen wat business en IT hierover moeten weten. Hij bespreekt voordelen en valkuilen van het bouwen van platforms voor beslissingsondersteuning in een onzekere wereld, waarbij hij problemen met datakwaliteit, datavisualisatie en naleving van regelgeving als relevante kwesties beschouwt.

In zijn tweede sessie Governance and Compliance in the Age of Self-Service zal hij de uitdagingen voor de gebruiker en de IT-afdeling van self-service Business Intelligence aan de orde brengen. Voor zakelijke gebruikers die met IT willen werken om data discovery tot een levensvatbaar, gerenommeerd alternatief voor traditionele BI te maken, is deze sessie inzichtelijk. Voor IT-afdelingen, die worstelen om gelijke tred te houden met een nieuwe stroom van eisen van het bedrijfsleven, samen met strengere regels rond governance en compliance, is deze sessie essentieel.

Van Donald Farmer is een blog over Governance and Compliance in the Age of Self-Service op BI-Platform gepubliceerd.