Egge van der Poel presenteert keynote op DW&BI Summit 2020

Data scientist Egge van der Poel zal tijdens de Data Warehousing & Business Intelligence Summit op 25 en 26 maart 2020 een keynote presenteren over Big Data in de zorg. Hij deelt met u zijn ervaringen met het creëren van waarde door het gebruik van data, ondersteund door praktijkvoorbeelden uit de profit en non profit.

Egge van der Poel is een beta met een alfarandje. Gepromoveerd in de experimentele deeltjesfysica met daarnaast een Bachelor als filosoof. Hij heeft een nieuwsgierige aard en een passie voor communicatie. Egge van der Poel werkt als Clinical Data Scientist in het Erasmus MC, als Academic Director bij JADS en als Executive Professor bij TIAS. Als freelancer adviseert hij verschillende stakeholders in de zorg, van overheid tot start-ups. Hij is een veelgevraagd spreker en dagvoorzitter op de thema’s Big Data, Data Science en Innovatie.

In zijn keynote ‘Hoe Big Data de zorg ongelijker maakt. En waarom dat goed is’ laat data scientist Egge van der Poel zien wat we kunnen leren van elementaire natuurkunde zoals kosmische achtergrondstraling, het Higgs-deeltje en van … kleuters. Hij deelt met u zijn ervaringen met het creëren van waarde (kennis en euro’s) door het gebruik van data, ondersteund door praktijkvoorbeelden uit de profit en non profit. Zo geeft hij onder meer opzienbarende voorbeelden vanuit de medische hoek bij het Erasmus Medisch Centrum, waar dankzij de inzet van Big Data snel tastbare toegevoegde waarde wordt gecreëerd. Ook geeft hij zijn visie op het oplossen van het tekort aan relevant talent.

Uitgebreid programma
De Datawarehousing & Business Intelligence Summit vindt plaats op woensdag 25 en donderdag 26 maart 2020 in het Van der Valk Hotel, Utrecht. De zevende editie van de DW&BI Summit biedt net als voorgaande jaren weer een uitgebreid tweedaags programma met lezingen door sprekers uit het Business Intelligence-vakgebied als Keith McCormick, Wayne Eckerson, Dave Wells, Nigel Turner, Rick van der Lans, Peter Boncz, Egge van der Poel, Antoine Stelma, Piethein Strengholt en Tim Schulteis. Wederom een ijzersterke line-up van sprekers die graag hun kennis en ervaring met u delen. Onderwerpen die aan bod zullen komen zijn onder andere Database Technologie, Analytics, Datawarehousing, Data modeling, Data storytelling, Machine Learning, Datakwaliteit en nog veel meer.