Applicatieintegratie en integratie van IT-systemen en processen blijft een zeer actueel thema en de technologische mogelijkheden evolueren voortdurend. Enerzijds kampt u met de integratie van systemen binnen organisaties met behulp van Enterprise Application Integration (EAI) en Enterprise Service Bus (ESB), een problematiek waarin SOA en Business Process Management een steeds grotere rol opeisen. Anderzijds wordt de integratie met partners buiten de grenzen van de organisatie steeds belangrijker, een problematiek waarbij cloud-integratie en self-service integratieoplossingen in de cloud steeds meer op de voorgrond treden.
Het IT landschap van organisaties bestaat vaak uit een grote diversiteit aan toepassingen die – net zoals de diverse entiteiten binnen een organisatie zelf – samengevoegd moeten worden tot een goed geolied geheel. Hiertoe zijn allerlei informatiestromen tussen deze applicaties noodzakelijk. Met een dynamische organisatie die continu innoveert en optimaliseert, moet de IT de nieuwe of gewijzigde bedrijfsprocessen vlot en consistent ondersteunen. Hiertoe moeten de koppelingen tussen IT toepassingen ook permanent worden aangepast. En uiteraard zonder dat er hapering ontstaat.
Nu is software uiterst kneedbaar en kunnen de koppelingen tussen IT-systemen op talloze manieren worden gerealiseerd. Een consistente aanpak – op basis van een Service Oriented Architectuur – is daarom vereist. Web Services hebben hier al het nodige bijgedragen maar er blijft een enorme diversiteit en continue technische innovatie. Daarbij moeten we uiteraard ook de bestaande en al wat oudere IT-oplossingen blijven inpassen. Diverse integratietools en oplossingen zijn zeer nuttige hulpmiddelen om deze koppelingen op een efficiënte, consistente en service georiënteerde manier te realiseren.
Daar waar communicatie tussen interne systemen (A2A) onder controle is van de eigen IT-organisatie, moet voor communicatie met partners (B2B) nog meer flexibiliteit aan de dag worden gelegd. Gegevensuitwisseling tussen business partners heeft zijn eigen, specifieke karakteristieken: een grote variëteit aan bericht formaten (van EDI tot XML) en uiteraard ook beveiliging.
Tijdens dit seminar wordt op een praktijkgerichte manier ingezoomd op de diverse integratietechnologieën en de integratietools. De basis bouwsteen is hierbij de Enterprise Services Bus. De ESB vormt dikwijls ook het fundament voor Business Process engines. Vanuit hands-on kennis en ervaring met diverse integratietools wordt de werking en de toegevoegde waarde van dergelijke integratietools uitgelegd. Hierbij wordt ook verwezen naar een veelheid aan relevante cases en concrete implementaties.
Er wordt ingezoomd op de markt van de integratietools, met o.a. Microsoft BizTalk, Tibco, SoftwareAG webMethods, de IBM Integration Suite, Oracle en SAP Netweaver. Ook de markt van de integratietools evolueert sterk: producten en soms zelfs volledige leveranciers verdwijnen en nieuwe spelers verschijnen. Tijdens het seminar wordt inzicht verschaft in deze dynamische markt. Ook interessant hierbij is de dynamiek rond in-house versus outsourced integratie – met name voor B2B integratie – en de ontwikkelingen rondom outsourced integratie.
Een stevig fundament wordt tijdens dit seminar gelegd inzake integratieaspecten en -technologieën. Om het huidige As-is integratielandschap te begrijpen, moeten we af en toe terugblikken naar het verleden en toenmalige keuzes kaderen. Maar uiteraard moet u oog houden voor het To-be: welke nieuwe trends en ontwikkelingen staan ons te wachten? En waar moet u zich op voorbereiden, zoals Master Data Management, In-memory en Grid, mobile, API-management en Cloud. Er wordt uitgebreid ingegaan op integratie met SAAS (bv. SalesForce en SuccessFactors) alsook PAAS (Google App Engine, Microsoft Azure). Maar bijzondere aandacht verdienen de cloud integratieoplossingen: een nieuwe generatie integratietools – de zg. integration Platform As A Service of iPAAS – verschenen op de markt. Wat bieden producten zoals Dell Boomi, Microsoft Azure of IBM Cast Iron?
Leerdoelen
Op dit seminar met Guy Crets krijgt u antwoord op de volgende vraagstukken.
– Hoe kunt u systemen met elkaar koppelen tot een consistent IT-landschap?
– U leert de zin en onzin van bepaalde integratietechnologieën
– Hoe werken integratietools?
– U leert over services, loosely coupling en integratiepatronen
– U leert de markt van de integratietools begrijpen
– Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen en trends?
– Hoe concreet en vergevorderd zijn de ontwikkelingen op het gebied van cloud-integratie?
Bestemd voor ú
Dit seminar is van belang voor alle IT-professionals die direct of indirect betrokken zijn bij integratietrajecten: managers, projectleiders, IT-architecten, businessanalisten, ontwerpers, applicatie-ontwikkelaars, SOA- en datawarehouse-specialisten. Op een kritische en gebalanceerde manier wordt een overzicht gegeven van de verschillende integratievormen. Heeft u te maken met applicatieintegratie en integratie van systemen en processen in welke zin dan ook? Dan is dit seminar verplichte kost voor u.
Aarzel daarom niet en schrijf u snel in!
Bovenaan de pagina bij Downloads kunt u de volledige PDF brochure downloaden.
Kontakt der Kontinenten Conferentiehotel
Amersfoortsestraat 20
3769 AS Soesterberg
Telefoon: +31 (0)346 35 17 55
E-mail: info@kontaktderkontinenten.nl
Routebeschrijving:
Het hotel heeft ruim 200 gratis parkeerplaatsen en elektrische oplaadpunten voor auto’s en fietsen.
Vanuit Amersfoort
A28 richting Utrecht, afrit 4 (Soest-Soesterberg), einde afrit rechts.
Vanuit Utrecht
A28 richting Amersfoort, afrit 4 (Soest-Soesterberg), einde afrit links.
U bevindt zich nu op de Richelleweg. Ga twee keer bij de verkeerslichten rechtdoor, na 100 meter links bevindt zich de inrit van Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten.
Voor gebruik met een navigatiesysteem adviseren wij om Richelleweg 1, 3769 AZ Soesterberg in te voeren. U komt dan uit bij de inrit van het Conferentiehotel, waar u linksaf moet slaan.
Openbaar vervoer
Wij adviseren om naar Amersfoort CS te reizen. Vanaf het NS-station Amersfoort vertrekt normaal gesproken vier keer per uur een bus naar Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten. De buslijnen 52 en 56 doen hier 9 tot 11 minuten over en stoppen voor de deur bij de halte Kontakt der Kontinenten.
Zie www.9292.nl voor de dienstregeling (van Amersfoort – station naar Kontakt der Kontinenten – bushalte)
Meer informatie over het hotel en de locatie vindt u op www.kontaktderkontinenten.nl.
Wilt u deze sessie exclusief binnen uw eigen organisatie aanbieden voor een groep medewerkers? Een zeer aantrekkelijke optie met hoog rendement! Nu ook online of op locatie met deelnemers in de zaal plus online deelnemers.