Word ook een koploper met AI en BI in een dynamisch data landschap

Business teams verhogen de lat voor Business Intelligence en Datawarehouse ondersteuning. BI-competentiecentra en data manager moeten reageren op steeds uitgebreidere vereisten: meer gegevens, meer inzicht, maximale kwaliteit en nauwkeurigheid, zorgvuldige data governance, etc. De belofte van nieuwe technologieën zoals Artificial Intelligence trekt steeds meer aandacht en interesse en stimuleert datagedreven innovatie en een versnelde ontwikkeling van slimmere applicaties. Data Scientist-teams groeien en kunnen de leiding overnemen van BI-competentiecentra.
– Hoe moeten dergelijke ontwikkelingen, die logisch zijn vanuit het oogpunt van bedrijfsverbetering, worden ondersteund door data management activiteiten?
– Hoe de privacy te waarborgen en een effectieve strategie voor data-governance te creëren?
– Het wordt een grotere uitdaging om geschikte datawarehouses, BI-functionaliteit en data access controle te ontwerpen wanneer bedrijfsbelangen vaker veranderen en applicatie ontwikkeling gestimuleerd wordt door “AI initiatieven”.

In deze sessie bespreekt Peter technieken en technologie voor effectief (meta) gegevensbeheer en gegevensverwerking voor meer divers wordende data landschappen. Ook een passende governance-aanpak die geavanceerde functies van Business Intelligence en Insight Exploration ondersteunt, zal aan bod komen.