Adrian Reed

Adrian Reed is een enthousiaste business analyst (BA) en actief binnen deze branche. Hij begon zijn carrière bij een verzekeringsmakelaar, waar hij zich bezighield met procesoptimalisatie en het optimaliseren van informatiesystemen, lang voordat hij op de hoogte was van het bestaan van BA-technieken. Zijn volgende baan was voor een internationale verzekeringsmaatschappij, waar hij voor het eerst in aanraking kwam met de “formele” titel als business analyst. Hier kwam hij erachter dat deze baan hem op het lijf was geschreven. Sindsdien heeft hij meerdere BA- en managementfuncties gehad binnen de financiële sector, waaronder complexe projecten in uiteenlopende contexten en bedrijven.

Tegenwoordig is hij Principal Consultant bij Blackmetric, een niche business analysis consulting- en trainingsbureau, waar hij werkt met klanten uit verschillende sectoren. Hij is tevens president geweest van de International Institute of Business Analysis (IIBA) in het Verenigd Koninkrijk, een internationale spreker en actieve blogger. Adrian schreef in 2018 het boek “Business analyst” (gepubliceerd door BCS), waarin hij de breedte van een carrière als business analyst bespreekt, en in 2016 schreef hij het boek “Be a great problem solver… now” (gepubliceerd door Pearson). Hij heeft ook bijgedragen aan het boek “Business Analysis and Leadership” (gepubliceerd door Kogan Page in 2013).

Adrian heeft de BCS International Diploma in Business Analysis, IIBA Certified Business Analysis Professional (CBAP) certificatie en een BA Manager Forum Expert BA Award. Hij geeft de workshops ‘Mastering the Requirements Process’ en ‘Business Analysis Agility’.

Events

17-06-2019

Mastering the Requirements Process

Agile - Traditional - Outsourcing Workshop over requirements management door James Robertson. Opstellen, testen en ondubbelzinnig vastleggen van requirements voor zowel agile als traditionele ontwikkeling. Leer state of the art requirementstechnieken toe te passen om de juiste requirements en stories te schrijven en communiceren.

17 - 19 juni 2019

Utrecht

Bekijk

29-10-2019
Nieuwe hands-on workshop

Business Analysis Agility

Deze workshop door Adrian Reed behandelt een framework voor business analyse die u gebruikt wanneer u werkt in een agile omgeving en stories moet aanleveren voor iteratieve development maar óók wanneer u requirements specificaties moet schrijven in een meer formele omgeving of bij outsourcing.

29 en 30 oktober 2019

Hilversum

Bekijk