Regine Dhaene

Regine Dhaene

Regine’s voorkeur gaat uit naar een geïntegreerde en holistische benadering van alle aspecten van informatiemanagement, van de ontwikkeling van strategie en visie tot en met het creëren van inzicht. Er is namelijk maar één bindmiddel dat de boel bij elkaar houdt en die echte waardecreatie mogelijk maakt, en dat is inzicht in informatie. Data privacy en bescherming vormen ongetwijfeld een van de grootste uitdagingen van het digitale tijdperk. Een geïntegreerde aanpak over alle informatiedomeinen heen is daarom voor haar cruciaal.

Design, architectuur, portfolio management, project- en program management zijn de methoden die zij toepast om concepten te vertalen naar realistische en haalbare stappen, om zo echte toegevoegde waarde te bieden aan het bedrijf en de klant.

Regine haalt veel energie uit het werken in multidisciplinaire teams en complexe omgevingen. Het goed begeleiden van de klant in het veranderings- en transformatieproces van de organisatie maakt van de verandering een succes. Centraal staan hierbij leergierigheid en het delen van kennis met het team en de klant om zo tot de beste oplossingen te komen.

Regine heeft meer dan twintig jaar ervaring in diverse sectoren en heeft in haar loopbaan verschillende rollen vervuld, waaronder COO, business- en informatie architect, program- en project manager, business analyst, line manager en management consultant. Ze heeft onder meer gewerkt als program manager en Corporate Information Officer voor één van de grootste retailgroepen in België, waar ze verantwoordelijk was voor het opzetten van een informatie transformatie programma. Voortbouwend op een goed geformuleerde informatiestrategie werden alle E2E componenten ontwikkeld: policies, governance, architectuur, master data, data quality, analytics en BIG data. Regine heeft een Master en Postmaster diploma in Accountancy, een Internationale MBA en is een gecertificeerd EU Data Protection Officer.