Thomas Frisendal

Thomas Frisendal is een ervaren databaseprofessional met meer dan 30 jaar ervaring aan de kant van de IT-leveranciers en als zelfstandig consultant. Hij werkt sinds eind jaren 70 met databases en datamodellering. Sinds 1995 werkte hij vooral aan data warehouse projecten, maar tegenwoordig werkt hij vooral met graph database technologie. Thomas heeft een sterke drang om alles te visualiseren als grafieken – ook datamodellen.

Wat hem het meest drijft is het omzetten van gegevens in informatie en kennis. Zijn benadering van informatiegestuurde analyse en ontwerp kan “New Nordic” worden genoemd in de zin dat hij traditionele Scandinavische ambities zoals superieure kwaliteit, functionaliteit, betrouwbaarheid en innovatie wil benutten; op zoek naar nieuwe manieren om de structuur en betekenis van de bedrijfscontext te communiceren. Thomas levert advies, beoordelingen en aanbevelingen voor datagestuurde projecten op gebieden als data-architectuur, datamodellering, metadatarecycling (legacy datamodellen omzetten in nieuwe), analyse van bedrijfsinformatie, inclusief metadata en bedrijfsvocabulaires en databasetechnologieën, niet in de laatste plaats grafiekmodellen. Hij is de auteur van Graph Data Modeling for NoSQL and SQL.

Events

04-04-2023

Datawarehousing & Business Intelligence Summit

Live in Utrecht Congres over Datawarehousing & Business Intelligence met o.a. Alec Sharp, Rick van der Lans, Thomas Frisendal, Nigel Turner en Mike Ferguson. Enkele topics: Data Mesh, Analytics & Data Science, Data Observability & Governance, Datamodelleren. Toegang tot video recordings.

4 april - Face-to-face & Live Streaming

Utrecht

Op locatie met live video stream

Bekijk

05-04-2023
Basiskennis Graph Technology - onontbeerlijk!

Understanding Graph Technologies

Expert Thomas Frisendal laat zien wat graph technologieën in de praktijk betekenen. Hij zal laten zien hoe graph oplossingen verschillen en hoe traditionele databases en graph technologie elkaar aanvullen. De combinatie van de twee is zeer krachtig, en gelukkig relatief eenvoudig te implementeren.

5 april 2023 (halve dag)

Utrecht

Op locatie

Bekijk