Barry Devlin presenteert keynote en tutorial op DW & BI Summit

Barry Devlin is na zes jaar weer van de partij als keynotespreker bij de Datawarehousing & Business Intelligence Summit. Op deze achtste editie van de DW & BI Summit spreekt Barry Devlin over de uitdagingen en mogelijkheden bij de integratie van AI in Business Intelligence. De DW & BI Summit vindt dit jaar plaats op 30 juni en 1 juli in het Van der Valk Hotel Utrecht en zal remote te volgen zijn via een live video stream.

Dr. Barry Devlin behoort tot de autoriteiten op het gebied van business insight en is een van de grondleggers van datawarehousing. In zijn keynote Would you let AI do your BI? zal hij ingaan op hoe artificial intelligence en machine learning steeds vaker gebruikt worden binnen de traditionele BI. Onder meer zal hij aantonen hoe data preparation en data governance baat hebben bij AI en wat AI te bieden heeft aan bestaande datawarehouses en data lakes. Ook ethische overwegingen bij het gebruik van AI in besluitvorming krijgen zijn aandacht.

Verder presenteert Barry Devlin aansluitend op vrijdag 2 juli een unieke post-conference tutorial Growing your Decision Making from BI and Analytics to AI. In één ochtendsessie behandelt hij de uitdagingen en potentiële voordelen van de overgang van BI en Analytics naar AI. Hij bespreekt het gebruik ervan in datamanagement; de relatie met datawarehouses, data marts en data lakes; de opkomende rol ervan in BI; de sterke en zwakke punten op alle niveaus van ondersteuning van de besluitvorming. De virtuele ochtendsessie is zowel in combinatie met het congres te volgen als afzonderlijk.

Deze editie van de DW&BI Summit biedt net als voorgaande jaren weer een uitgebreid tweedaags programma met lezingen door sprekers uit het Business Intelligence-vakgebied. U ontmoet bekende sprekers en thought leaders uit binnen- en buitenland en vertegenwoordigers van grote internationale organisaties zoals NN, Randstad, RIVM en Shell. Profiteer van de kennis en ervaring van de eersterangs line-up van sprekers met Barry Devlin, Mike Ferguson, Jeroen Alblas, Bas Geerdink, Marc de Haas, Johan Krebbers, Martijn van Rooijen, Gertjan van het Hof, Hans Pannekoek, Mark van der Veen, Peter Vieveen, Rogier Werschkull en Rick van der Lans.

Live video stream
De DW & BI Summit in Utrecht zal voor geregistreerde deelnemers via een live video stream online toegankelijk zijn. Ook de congresdocumentatie komt reeds enkele dagen voorafgaand aan het congres digitaal beschikbaar. Vanwege corona-restricties is het aantal zitplaatsen beperkt. Indien het Live of Hybride format vanwege corona-restricties niet mogelijk is, wordt de Summit volledig Online gepresenteerd met een Live Video Stream die interactie mogelijk maakt.

De presentaties worden opgenomen en wij zullen de video’s van de sessies achteraf aan geregistreerde deelnemers online ter beschikking stellen.