Requirements management vormt het belangrijkste deel van de ontwikkelingsfase. Met een zwakke planning of met matig coderen kan men nog wel wegkomen, maar niemand is ooit geslaagd in zijn opzet met slechte requirements. Requirements zijn het fundament voor wat je geacht wordt te bouwen, of het nou om software, hardware, consumentenproducten, dienstverlening gaat of wat dan ook. Eenvoudig gezegd, de juiste oplossing wordt alleen verkregen met de juiste requirements.
Het vaststellen van de requirements is de tijd voorbij van enorm uitgebreide, onleesbare (en vaak ongelezen) specificaties. Vandaag de dag doen we requirements op een agile manier en gaat het om het ontdekken van de ware behoeften in het probleemgebied, het begrijpen van de ware behoeften van de gebruikers van de oplossing, om daarna op een planmatige wijze requirements en stories op te leveren die beknopt, eenduidig en testbaar zijn.
Deze workshop, gepresenteerd door een ervaren business analist, geeft u een grondig en algemeen erkend proces voor het ontdekken van de ware requirements, deze op correctheid te testen en zeker te zijn dat álle requirements zijn vastgesteld. Dit proces wordt in varianten toegepast voor zowel agile als meer traditionele projecten. Het requirements proces heeft de business als startpunt omdat alleen binnen de business de echte behoeften kunnen worden achterhaald. Zodra deze werkelijke behoeften bekend zijn, wordt het mogelijk te bepalen hoe hier het best aan tegemoet gekomen kan worden, hoe de requirements of stories geschreven kunnen worden en hoe de juiste oplossing te bouwen.
Met deze workshop doet u de volgende vaardigheden op:
Deze workshop is echt iets voor u als u betrokken wilt zijn bij het opleveren van goede systemen – dat wil zeggen, systemen die ook echt gebruikt gaan worden. Waarschijnlijk bent u businessanalist, systeemanalist, product owner, projectleider of -manager, requirements engineer, consultant, productmanager of programmamanager. Team leden in agile projecten profiteren van betere kennis over requirements in agile projecten.
Maar deze workshop is ook zeer nuttig voor gebruikers of softwareafnemers die effectiever willen participeren in het requirements proces en om er zeker van te zijn dat het eindresultaat overeenstemt met wat zij precies nodig hebben.
Alle deelnemers ontvangen de meest recente 3e editie van het boek Mastering the Requirements Process – Getting Requirements Right door James en Suzanne Robertson.
Volere is in 1995 geïntroduceerd. Sindsdien is de Volere-aanpak voor Requirements in duizenden projecten ingezet. Deze variëren van conventionele toepassingen in bank- en verzekeringswezen tot en met gebieden als luchtverkeersleiding, luchtvaartmaatschappijen, de auto-industrie, telecom operators en een veelheid aan (semi-)overheidsorganen. De technieken zijn ontworpen door James Robertson en Suzanne Robertson en zijn sinds de introductie continu in ontwikkeling door onderzoeken en toepassing in de praktijk. Vandaag de dag is Volere eigendom van de Atlantic Systems Guild en worden de cursussen wereldwijd gegeven door een select aantal docenten.
James Archer is verbonden aan het Atlantic Systems Guild. Zijn brede praktische ervaring, vaardigheden als docent en zijn unieke talent om theorie te vertalen naar praktische toepassingen maken hem tot een van de geselecteerde docenten om de Volere-technieken te onderwijzen.
De bijdrage van James Archer aan Volere is groot. Hij beschikt over een Master in Innovatie en is met eervolle vermelding afgestudeerd aan de Innovation, Creativity and Leadership Master aan de City University in Londen. Dit leidde tot een aanzienlijke bijdrage aan het Volere-programma. Bovendien is James een zeer toegankelijk persoon die beschikt over zeer veel kennis als het aankomt op het bespreken van uw requirements, business analyses en vragen op gebied van organisatieverandering.
Met deze training kunt u PD-uren (Personal Development) en CDU’s (Continuing Developing Units) behalen, die vereist zijn voor de CBAP/CCBA-certificering. De cursus wordt gegeven door docenten van het Atlantic Systems Guild, een door het IIBA erkende opleider (IIBA Endorsed Education Provider, EEP). De IIBA handelsmerken worden gebruikt in licentie en in overeenstemming met IIBA’s Corporate Identity Standards and Trademark Policy.
Leden van het IIBA Dutch Chapter ontvangen 10% korting.
The Atlantic Systems Guild is een erkende training provider van de International Requirements Engineering Board (IREB) voor zowel de Foundation Level als voor de Advanced Level trainingen. De International Requirements Engineering Board (IREB) is een internationale non-profit organisatie die zich richt op het professionaliseren van Requirements Engineers. De leden van deze board zijn onafhankelijk en internationaal erkende experts uit het bedrijfsleven en de wetenschappelijke wereld zoals Suzanne Robertson. Indien gewenst kunt u na het volgen van deze workshop zelf een IREB Foundation examen aanvragen via iSQI. Het Foundation level certificaat is onbeperkt geldig en de kosten voor dit examen zijn niet inbegrepen.
Let op: het aantal deelnemers voor deze workshop is gelimiteerd. Schrijf snel in om teleurstelling te voorkomen!
Amrath Hotel Lapershoek
Utrechtseweg 16
1213 TS Hilversum
Telefoon 035-6231341
Een uitgebreide routebeschrijving vindt u op de site van Amrath Hotel Lapershoek.
Vanzelfsprekend kunt u ook per openbaar vervoer naar Hotel Lapershoek reizen. Het hotel ligt op 300 meter van treinstation Hilversum Sportpark.
Voor vertrekpunten en -tijden van treinen kunt u kijken op www.9292.nl of bellen met 0900-9292.
Voor deelnemers die wensen te overnachten hebben wij kortingsafspraken met Hotel Lapershoek gemaakt. Laat het ons weten indien u hier gebruik van wenst te maken.
“Very informative workshop with an excellent and experienced teacher, James Archer.”
Wilt u deze sessie exclusief binnen uw eigen organisatie aanbieden voor een groep medewerkers? Een zeer aantrekkelijke optie met hoog rendement! Nu ook online of op locatie met deelnemers in de zaal plus online deelnemers.