Sprekers

[vc_column_text]

Rick van der Lans

Managing Director
R20/Consultancy
Rick van der Lans is onafhankelijk adviseur, docent en auteur op het terrein van datawarehousing, business intelligence, big data en databasetechnologie. Als consultant heeft hij veel grote organisaties geadviseerd bij het ontwerpen van hun datawarehouse- en big data architecturen.
Lees meer [/vc_column_text]
[vc_column_text]

Keith McCormick

Data Science Consultant en Docent
Keith McCormick is reeds sinds 1990 specialist op gebied van statistische software en heeft diepgaande kennis en ervaring met bekende analytics oplossingen zoals IBM SPSS Statistics, IBM SPSS Modeler, AMOS, Answer Tree, populaire open source producten en andere tools voor text en big data analytics. Keith heeft vele organisaties begeleid met het opzetten van uiterst effectieve analytische teams in verscheidene branches, zoals (semi-)overheid, uitgeverijen, marketing, gezondheidszorg, detailhandel, financiële dienstverlening, maak-industrie en hogescholen.
Lees meer [/vc_column_text]
[vc_column_text]

Kent Graziano

Chief Technical Evangelist
Snowflake Computing
Kent Graziano is Chief Technical Evangelist bij Snowflake Computing. Als auteur heeft hij meerdere awards binnengesleept en hij is gerenommeerd spreker op het gebied van data modeling, data architecture en data warehousing. Als internationaal gerenommeerde expert op het gebied van Data Vault en Agile Data Warehousing, heeft Graziano veel succesvolle software en datawarehouse implementaties ontwikkeld en begeleid, onder andere binnen agile DW/BI teams.
Lees meer [/vc_column_text]
[vc_column_text]

Lawrence Corr

Chief Data Modelstormer
DecisionOne Consulting
Lawrence Corr is een vooraanstaand international BI consultant was in het verleden Associate bij Ralph Kimball. Hij heeft gewerkt aan een veelheid van datawarehouse projecten in de VS, Europa, het Midden-Oosten en Afrika binnen sectoren als gezondheidszorg, telecom, omroepen, de academische wereld, financiële dienstverlening en detailhandel. Hierbij was steeds het doel om organisaties te laten profiteren van eenvoudiger doch meer omvattender requirements modelleertechnieken op gebied van datawarehousing.
Lees meer [/vc_column_text]
[vc_column_text]

Nigel Turner

Principal Information Management Consultant
Global Data Strategy
Nigel Turner is Principal Information Management Consultant voor EMEA bij Global Data Strategy Ltd. en vicevoorzitter van DAMA-UK. Nigel heeft meer dan 25 jaar ervaring in Information Management, zowel binnen internationale concerns als British Telecommunications als in zijn rol als extern consultant bij meer dan 150 klanten wereldwijd waaronder British Gas, UK Environment Agency en Intel. Hij spreekt regelmatig op internationale congressen en werkt tevens als part time project manager bij Cardiff University National Software Academy.
Lees meer [/vc_column_text]
[vc_column_text]

Martin Kersten

Computer Scientist
Centrum Wiskunde en Informatica (CWI)
Martin L. Kersten is wetenschapper op gebied van Informatica verbonden aan Centrum Wiskunde en Informatica (CWI) met een research focus op database architecturen, query optimalisatie en het gebruik daarvan in wetenschappelijke databases. Hij is architect van het MonetDB systeem, een open source column-store database voor toepassingen als datawarehouses, online analytical processing (OLAP) en geografische informatiesystemen (GIS). Voor zijn onderzoek op dit gebied ontving hij het prestigieuze ACM SIGMOD E.F. Codd Innovation Award alsmede de ACM SIGMOD Systems Award.
Lees meer [/vc_column_text]
[vc_column_text]

Lex Pierik

Managing Director
Think.Design.Make
Lex Pierik is in 2000 begonnen aan zijn ICT carrière en is door zijn uitgebreide ervaring in het veld snel gegroeid naar zijn huidige rol als senior BI consultant. Hij is een ervaren ICT-professional met een bijzondere expertise in zowel de conceptuele als de technische complexiteit van de BI-uitdagingen.
Lees meer [/vc_column_text]
[vc_column_text]

Rutger Rienks

Thought Leader Data Strategy
KPN
Rutger is een voorvechter van data-gedreven denken in Nederland. Hij promoveerde in het machinaal waarnemen van menselijk gedrag in 2007 en werkte daarna bijna 8 jaar voor de Nationale Politie in het intelligence domein. Voordat hij bij KPN aan de slag is gegaan als Thoughtleader Data Strategy, werkte Rutger voor de gemeente Amsterdam waar hij bijdroeg aan het ontwikkelen van het datagedreven denken en het inrichten van de Amsterdamse data voorzieningen waarmee het lonkende perspectief van de datapolis Amsterdam dichterbij is gekomen.
Lees meer [/vc_column_text]
[vc_column_text]

Jan W. Veldsink

Lead Artificial Intelligence and Cognitive Technologies
Jan Veldsink MSc is een creatieve en energieke nieuwe denker, met passie voor technologie en mensen. 
Jan is spreker, senior adviseur, trainer en coach gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie (AI) en intuïtieve interventies in organisaties. Zijn missie is om bij te dragen aan een veilige en leefbare omgeving binnen teams en organisaties.
Lees meer [/vc_column_text]

Partners

[vc_column_text]

Peter den Haan

Technical Sales Manager
IBM
Peter den Haan is een ervaren Technical Sales Manager verantwoordelijk voor de technische verkoopactiviteiten binnen IBM Analytics & Cloud in Nederland. Hij houdt zich bezig met thema’s zoals Data Science en AI, Big Data, Information Governance, Datawarehousing, Business Intelligence als ook Digital Business Automation. Peter heeft ruime ervaring op het gebied van data science, applicatie...
Lees meer [/vc_column_text]
[vc_column_text]

David Leichner

Chief Marketing Officer
SQream
David heeft meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van marketing en sales management bij toonaangevende softwareleveranciers, waaronder Information Builders, Magic Software en BluePhoenix Solutions. Bij SQream is David verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van de marketingstrategie en het managen van het wereldwijde marketingteam dat de basis vormt voor SQreams marktbewerking.
Lees meer [/vc_column_text]
[vc_column_text]

Pieter Rambags

Founder
Qosqo
Pieter Rambags heeft als consultant diverse functies vervuld van technisch BI-ontwikkelaar, informatieanalist en projectleider tot programmamanager en business developer. Inhoudelijk adviseert hij bedrijven over onderwerpen als het ontwerpen van een BI-strategie, BI- en Big Data-architecturen, informatie- en gegevensmodellering en gegevensbeheer en data governance. In 2002 is hij het bedrijf Nippur Business Intelligence begonnen, met kantoren...
Lees meer [/vc_column_text]