Virtueel

De virtuele seminars en workshops worden aangeboden via een online meeting platform, in de regel Webex of Zoom, vanuit onze lokale cursusruimte annex videostudio, Studio 44. Omdat wij werken met een tweepersoons crew en meerdere professionele camera’s en microfoons, is het mogelijk om de traditionele cursusruimte waar nodig volledig na te bootsen en daarbij vooral ook de interactie met deelnemers op peil te houden.

Optimale interactie
De spreker / trainer beschikt nog steeds over zijn Powerpoint, fysieke flipchart met papier alsmede een virtueel én fysiek whiteboard en wordt begeleid door een operator/moderator. Alles is er op gericht om de trainer te ontzorgen qua techniek zodat hij zich kan concentreren op de inhoud en de interactie met de online deelnemers.

  • De moderator neemt het schakelen van cameraperspectief naar bijvoorbeeld de flipchart alsmede het schakelen naar deelnemers met vragen voor zijn rekening.
  • Bij een overgang naar de flipchart krijgt u de spreker en flipchart volledig in beeld en kunt u de teksten en schema’s goed lezen.
  • Omdat de spreker / trainer is uitgerust met een draadloze reversmicrofoon en de vragen van de deelnemers duidelijk verstaanbaar binnen komen, kan hij vanaf elke plek in de cursusruimte en elk cameraperspectief die vragen beantwoorden.
  • Bij gebruik van de “Raise Hand” functie zal de moderator de trainer attenderen op de deelnemer die een vraag wil stellen.
  • Het stellen van vragen en beantwoorden daarvan door de spreker kan dus eigenlijk net zoals u in een reguliere cursusruimte gewend bent.
  • Omdat de cursusruimte is uitgerust met minimaal vier monitors heeft de spreker / trainer ook vanaf elke plek zicht op de online deelnemers in de meeting.
  • Bij trainingen met (internationale) sprekers verloopt het proces nog steeds via het Adept Events online meeting platform en hebben wij toegezien op soortgelijke inrichting bij de trainer op kantoor.

Door dit alles wordt het geen onpersoonlijk één-richtingsverkeer webinar maar een interactieve virtuele classroom setting.

Deelnemers aan online events of aan hybride events via het online meeting platform ontvangen enkele dagen van tevoren de uitnodiging met hyperlink en benodigde instructie.