Artificial Intelligence en Business Intelligence

Omdat de laatste tijd AI steeds meer ingezet wordt, zal Cor Baars in deze sessie aandacht besteden aan wat AI en BI elkaar te bieden hebben.

AI draait op dit moment vooral om Deep Learning, een gelaagde variant van Machine Learning gebaseerd op Neurale Netwerken. Door een netwerk te trainen met voorbeelden vormt het een competentie, doorgaans het classificeren van bijvoorbeeld beelden of gebeurtenissen. Aan de trainingsvoorbeelden worden eisen gesteld en we zullen zien hoe BI een rol kan spelen bij het maken van geschikt trainingsmateriaal.

Of u laat zich als Data Scientist assisteren door een reeds getrainde AI! We zullen verschillende voorbeelden zien van op AI gebaseerde systemen die een deel van het werk van Data Scientists kunnen overnemen.

En voor de echte fijnproever is er de mogelijkheid om zelf een AI te trainen met eigen voorbeelden en deze vervolgens een deel van het BI werk te laten uitvoeren. Typische voorbeelden hiervan zijn anomaliedetectie in fraudeonderzoek en het bepalen wanneer er onderhoud aan machines moet plaatsvinden. We zullen diverse platformen zien die het een en ander mogelijk maken. Tenslotte kijken we wat AI-technologie BI te bieden heeft in de nabije toekomst.

In deze sessie zal Cor Baars het volgende bespreken:

  • Deep Learning: Machine Learning in lagen om competenties te ontwikkelen
  • BI voor AI: Met BI geschikte trainingsvoorbeelden voor Deep Learning maken
  • AI voor BI: Kant-en-klare AI om de Data Scientist te ondersteunen
  • BI voor AI voor BI: Train de AI met uw eigen voorbeelden om BI werk uit te voeren
  • AI en BI in de nabije toekomst