Christoph Balduck

Christoph Balduck

Christoph Balduck is sinds 2001 werkzaam in IT en vanaf 2007 werkzaam in het gebied van information management. Initieel vervulde Christoph een breed aantal technische en functionele rollen in SAP, waarna hij zich toelegde op de CRM toepassingen om zich vanaf 2007 toe te leggen op informatie- en datamanagement.
Christoph is momenteel senior practitioner gespecialiseerd in data privacy en data protection, Master Data Management, Information & Data Governance, Data Quality, Information Strategy en Information architecture. Voorts is Christoph gecertificeerd als EU Data Protection Officer.

In zijn loopbaan heeft Christoph verschillende rollen vervuld. Voorbeelden zijn solution architect, program en project manager, business analist, line manager en management consultant. Zo heeft hij gewerkt als Head Information Architect en Enterprise Architect bij de Volvo Groep en als MDM en Data privacy & Data protection track lead bij Inpuls, waar hij zijn kennis en ervaring aanwendde om bedrijven over de hele wereld te helpen met de implementatie en/of verbetering van hun Information Management capaciteiten.

Momenteel werkt Christoph als hoofd Data Management van de Ageas Groep waar hij zich o.a. bezig houdt met Data Privacy en data protection, maar ook met informatie strategie en data- en informatie governance, master- en reference data management, informatiearchitectuur (als deel van business- en enterprise architectuur), data kwaliteit en metadata management.
Christoph is lid van DAMA Belux en van de General Council van de Data Quality Association. Hij spreekt regelmatig op internationale congressen en verzorgt meerdere malen per jaar workshops over privacy en databescherming.