Daragh O Brien

Daragh O Brien

Daragh O Brien is een internationaal gerespecteerde trainer en consultant in informatie governance, datakwaliteit en data privacy. Voordat hij Castlebridge Associates oprichtte heeft hij twaalf jaar gewerkt voor een groot telecommunicatiebedrijf, waar hij CRM-gerelateerde en Regulatory Operations functies vervulde.

Tegenwoordig adviseert hij organisaties uit Ierland, Verenigd Koninkrijk en andere landen in totaalbenaderingen van Enterprise Information Management (EIM). Hij is actief in de ontwikkeling van methodologie├źn voor EIM, inclusief de IT-CMF en DAMA DMBOK. Daragh heeft ook de rol als Global Data Privacy Officer voor DAMA International, is adviseur voor Digital Rights Ireland, en lid van de Irish Computer Society sinds 2005.

Zijn bedrijf adviseert allerlei soorten organisaties (van startups en MKB tot aan internationale ondernemingen en overheidsinstanties) in pragmatische oplossingen om de strategische en operationele belangen met elkaar te verbinden, voor levering van betere informatie en processen.

Hij heeft twee boeken geschreven, een aantal hoofdstukken bijgedragen aan andere boeken, en talloze artikelen geschreven over de relatie, vanuit een klantperspectief in de B2B markt, tussen informatiekwaliteit, informatie governance en data privacy.

Daragh heeft gesproken op een eerdere editie van ons jaarlijkse congres Datawarehousing & Business Intelligence Summit.