Harm van der Lek

Harm van der Lek

Harm van der Lek is een ervaren ontwerper. Modellering is zijn specialisme en dat met name op het gebied van Business Intelligence. Van informatieanalyse en modellering, naar architectuur en database ontwerp tot en met de implementatie. Vanuit een wiskundige achtergrond heeft hij sinds 1984 via projecten, lezingen en internationale publicaties een naam opgebouwd op het gebied van databases, informatiemodellering en datawarehousing. Sinds 1999 heeft hij zich gevestigd als onafhankelijk consultant en docent.

In zijn loopbaan heeft Van der Lek heeft al meer dan 1500 ontwerpers opgeleid door middel van zijn cursus “Dimensionaal Modelleren”. Hij heeft verscheidene, zowel praktische als wetenschappelijke, publicaties op zijn naam staan en is coauteur van het boek “Volledig communicatie georiënteerde informatiemodellering”. Een boek dat zowel bij universiteiten en hogescholen, als ook in de praktijk veel wordt gebruikt.

Van der Lek is een gewaardeerd spreker in binnen- en buitenland en staat erom bekend ingewikkelde materie helder te kunnen presenteren. Hij heeft gesproken op een eerdere editie van ons jaarlijkse congres Datawarehousing & Business Intelligence Summit.