Krish Krishnan

Krish Krishnan

Krish Krishnan is een wereldwijd gerenommeerd expert op het gebied van de strategie, architectuur en de implementatie van high performance big data analytics, datawarehousing, analytics en business intelligence oplossingen. Hij is visionair thought leader in datawarehousing, erkend als een van de twintig beste datawarehouse consultants van de wereld.

Krishnan is een onafhankelijke analist en spreekt en schrijft voor de grootste congressen, gebruikersgroepen en vakpublicaties. Hij is auteur van drie boeken, vier eBooks, meer dan 395 whitepapers, artikelen, opiniestukken en case studies over big data, analytics, business intelligence, datawarehousing en datawarehouse appliances en -architecturen.

Hij is een internationaal erkende autoriteit in ongestructureerde data, social analytics en big data, text mining en text analytics. Als innovator en solution architecture expert is hij geprezen om zijn werk in high performance datawarehouse architecturen en is een gerespecteerde expert in performance tuning van complexe databases en datawarehouse platforms. In zijn meer dan 24 jaar professionele ervaring is hij betrokken geweest bij complexe solution architecture problemen die allerlei aspecten bevatten van datawarehousing en business intelligence bij Fortune 500 klanten. Hij heeft een paar van ’s werelds grootste big data platforms, datawarehouses, analytics en business intelligence platforms ontworpen of er aan bijgedragen.

Zijn klantenbestand bestaat onder andere uit Commonwealth Bank of Australia, HBO, Bank of America, Target, Tesco, RBS, JP Morgan Chase, Allstate, Walgreens, Time Warner Cable, Boeing, Macys, GAP, Williams Sonoma en Allianz. Krishnan is een onafhankelijke analist in big data, datawarehouse en business intelligence onderwerpen. Hij is aangesloten bij de faculteit van TDWI en presenteert en spreekt bij DAMA, IRM UK, het MIT Symposium, Strata en andere congressen. Hij publiceert op www.beyenetwork.com\kkrishnan.

Krishnan werkt als technology advisor voor meerdere startup bedrijven en adviseert Venture Capital bedrijven in hun technologische portfolio-investeringen. Hij wordt vaak gevraagd om startup bedrijven te beoordelen op gebied van data management en aanpalende opkomende technologische gebieden.

Krishnan heeft gesproken op een eerdere editie van ons jaarlijkse congres Datawarehousing & Business Intelligence Summit.