Mike Ferguson

Mike Ferguson

Mike Ferguson is oprichter van Intelligent Business Strategies Ltd. en als analist en consultant gespecialiseerd in business intelligence, big data, data management en enterprise business integration. Hij kan bogen op meer dan 30 jaar ervaring in IT, ondermeer op gebied van BI en Corporate Performance Management, Data Management en Big Data Analytics (Hadoop, MapReduce, Hive, Graph DBMSs).

Mike opereert afwisselend op bestuursniveau, IT management niveau en ook gespecialiseerde technische IT niveau’s voor de terreinen BI, corporate performance management strategie, technologie- en toolselectie, enterprise architectuur, MDM and data-integratie. Hij is een veelgevraagd spreker op internationale conferenties en heeft veelvuldig artikelen gepubliceerd in de vakbladen en via weblogs.

Eerder was Mike partner en mede-oprichter van Codd and Date Europe Limited, Chief Architect bij NCR voor het Teradata DBMS en Europees directeur van Database Associates. Hij verzorgt regelmatig seminars en workshops met als onderwerpen Big Data, Operational BI, Enterprise Data Governance, Master Data Management, Data Integration and Enterprise Architecture.

Daarnaast geeft hij populaire masterclasses op het gebied van Big Data, Predictive en Advanced Analytics, Fast Data en Real-time Analytics, Enterprise Data Governance, Master Data Management, Data Virtualisation, Enterprise Data Lakes en Enterprise Architecture.

Mike heeft gesproken op een eerdere editie van ons jaarlijkse congres Datawarehousing & Business Intelligence Summit.

Events

07-12-2021

Designing, Operating and Managing an Enterprise Data Lake

Governing your Information across Hadoop, Cloud Storage, Data Warehouses, MDM & NoSQL Data Stores Ontwerpen, bouwen en beheren van een data lake zodat u grip krijgt op uw gegevens. Het opzetten van een data refinery en een information catalog voor het produceren en publiceren van enterprise data services.

7 en 8 december 2021

Utrecht

Op locatie met live video stream

Bekijk