Panos Alexopoulos

De in Athene geboren en getogen Panos Alexopoulos werkt sinds 2006 op het snijvlak van data, semantiek en software en draagt bij aan de bouw van intelligente systemen die waarde leveren aan het bedrijfsleven en de maatschappij. Panos werkt momenteel als Hoofd Ontologie bij Textkernel BV in Amsterdam, waar hij een team van data professionals leidt bij het ontwikkelen en opleveren van een grote cross-lingual Knowledge Graph voor het HR en Recruitment werkveld. Daarnaast ontwikkelt en verzorgt hij praktische trainingsworkshops over datasemantiek, natuurlijke taalverwerking en kunstmatige intelligentie.

Panos heeft verschillende artikelen gepubliceerd op internationale conferenties, in tijdschriften en boeken, en hij is een regelmatige spreker op zowel academische als bedrijfspodia. Daarbij streeft hij ernaar om de kloof tussen de academische wereld en het bedrijfsleven te overbruggen zodat ze van elkaar kunnen profiteren. Hij is auteur van het O’Reilly boek “Semantic Modeling for Data – Avoiding Pitfalls and Dilemmas”, een praktische handleiding voor data professionals die willen leren hoe semantische datamodellering wordt toegepast.

Events

27-03-2024
Best rate tot 24 januari

Datawarehousing & Business Intelligence Summit

Congres over Datawarehousing & Business Intelligence met o.a. Alec Sharp, Panos Alexopoulos en Mike Ferguson. Enkele topics: Data Mesh, Analytics & Data Science, Data Governance, Datamodelleren. Toegang tot video recordings.

27 maart 2024

Utrecht

Op locatie met live video stream

Bekijk

28-03-2024

Knowledge Graphs – pragmatische aanpak en best practices

Dit seminar behandelt de strategische implementatie van Knowledge Graph-initiatieven binnen organisaties en biedt een uitgebreid raamwerk waarin geavanceerde technieken worden gecombineerd met praktijkcases.

 Engelstalig

28 maart 2024 (halve dag)

Utrecht

Op locatie

Bekijk