Pieter den Hamer

Pieter den Hamer

Pieter den Hamer heeft meer dan 20 jaar ervaring als adviseur, manager en onderzoeker op het vlak van big data, analytics en business intelligence. Momenteel werkt hij als strateeg bij Alliander, waar hij zijn expertise vooral richt op thema’s als smart grids en de energietransitie. Ook is hij verbonden aan het Copernicus Instituut van de Universiteit Utrecht.

Met zijn academische achtergrond in artificial intelligence en data science heeft hij in de loop der jaren meestal op het snijvlak van wetenschap en bedrijfsleven gewerkt: onder meer als managing partner bij het kenniscentrum CIBIT en als research director bij DNV-GL Research & Innovation.

Zijn internationale werkervaring heeft hij opgedaan bij allerlei organisaties, van overheid en industrie tot met name de energiesector. Pieter geeft regelmatig presentaties op conferenties en heeft de nodige publicaties op zijn naam staan, waaronder een boek over business intelligence en verschillende artikelen.

Pieter den Hamer heeft gesproken op een eerdere editie van ons jaarlijkse congres Datawarehousing & Business Intelligence Summit.