Winfried Adalbert Etzel

Winfried Etzel is een ervaren professional met bijna 15 jaar ervaring in Data- en Informatiemanagement. In zijn loopbaan richt hij zich op verschillende kritieke gebieden, zoals Document en Content Management, Metadata Management, Data Governance, organisatieontwerp voor datateams en data- en AI-strategie. Hij heeft met succes Data Management-modellen ontworpen en geïmplementeerd en tegelijkertijd actief bijgedragen aan het formuleren van strategieën, het beoordelen van de volwassenheid, ontwerpvoorstellen en opbouw van capaciteiten. Met invullen van verschillende rollen, waaronder consultant, manager, strategisch en operationeel adviseur en projectmanager, beschikt Winfried over een veelomvattend perspectief op Data Management. Hij zorgt consequent voor efficiënte en betrouwbare operaties als hij organisaties in staat stelt gegevens te gebruiken. Zijn uitzonderlijke vrijwillige bijdragen aan Data Management zijn vermeldenswaardig.

Winfried Etzel is associate bij Data Management Advisors, een Registered Education Provider voor DAMA-International en de enige gecertificeerde opleider in het Verenigd Koninkrijk en West-Europa. Deze cursus is ontwikkeld door CDMP-Fellow Chris Bradley.

Winfried heeft evenementen, webinars en paneldebatten georganiseerd en actief deelgenomen aan de DMBoK-boekclub. Als bestuurslid voor DAMA Noorwegen, event manager en facilitator voor Data Mesh learning heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de Nordic Data Community. Vooral zijn rol als podcasthost voor #MetaDAMA springt in het oog. Hij geeft een stem aan dataprofessionals in Scandinavië en biedt een holistische kijk op Data Management in de regio. Gedurende zijn hele carrière heeft Winfried met passie gepleit voor het belang van Information & Data Management, waarbij hij een strategische en holistische benadering promoot om informatie te beheren als een waardevol bedrijfsmiddel. Zijn visie legt de nadruk op digitalisering en data-analyse gedreven door zakelijke en klantbehoeften, waardoor een content-centrische aanpak mogelijk wordt die waarde haalt uit bedrijfsdata.

Events

02-12-2024

Data Management Fundamentals

DMBoK2 en CDMP Workshop Deze workshop voorziet u van de kennis, methoden en technieken die nodig zijn om informatie management oplossingen te analyseren, te ontwikkelen en te implementeren binnen uw organisatie. Bovendien bereidt deze cursus door Winfried Etzel u voor op het CDMP Data Management Fundamentals (DMF) examen.

 Engelstalig

2-4 december 2024

Utrecht

Op locatie met online meeting

Bekijk