The Data-Process Connection

[Online seminar – halve dag] Alec Sharp illustreert de vele manieren waarop conceptmodellen (conceptuele datamodellen) procesverandering en business analyse ondersteunen.

Ontwerpen van een Nieuwe Data Architectuur

Organisaties hebben behoefte aan data science, selfservice BI, embedded BI, edge analytics en klantgedreven BI. Vaak is het dan ook tijd voor een nieuwe, toekomstbestendige data-architectuur. Dit tweedaagse seminar geeft antwoord op veel vragen die gesteld worden tijdens het ontwerpen van een moderne data-architectuur. Richtlijnen, stappenplannen, ontwerpcriteria, tips, ontwerpregels, use cases en praktijkvoorbeelden worden uitgebreid behandeld.

Working with Business Processes

[Online workshop] Internationaal gerenommeerde trainer Alec Sharp toont vanuit praktisch opzicht hoe business processen kunnen worden herkend en hanteerbaar worden gemaakt. Hoe de context helder kan worden gekregen en hoe de workflow kan worden gemodelleerd met toenemende mate van detaillering, het beoordelen ervan en het ontwerpen van een nieuw proces. De workshop wordt ondersteund met praktijkvoorbeelden en duidelijke, herbruikbare richtlijnen. [2 dagen fysiek of 3 middagen virtueel]

Data Mesh, Fabric en Lakehouse ontrafeld

Data fabric, data mesh en data lakehouse bieden verschillende technologische oplossingen voor digitale transformatie. Inzicht in deze benaderingen en hun verschillen is van cruciaal belang voor het leveren van hoogwaardige, consistente en bijna real-time informatie in de Cloud en op locatie. Barry Devlin legt deze benaderingen en verwante concepten uit en positioneert ze, waarbij technologieën, organisatorische kwesties en implementatie aan bod komen. Uitgaande van uw business behoeften en bestaande data warehouse of data lake, kunt u nagaan of u een van deze nieuwe benaderingen zou moeten adopteren.

Datawarehousing & Business Intelligence Summit 2021

In twee intensieve dagen behandelen wij belangrijke thema’s als Datamesh, Analytics & Data Science, Cloud Datawarehousing, Data Governance, Embedded BI, Data-architectuurkeuze. Deze onderwerpen worden besproken door thought leaders op het gebied van DW&BI. Unieke gelegenheid om in contact te treden met internationale topsprekers zoals Mike Ferguson, Barry Devlin en Rick van der Lans en sprekers van NN, Shell, Randstad en RIVM. Toegang tot de video recordings.

Cursus Sparx Enterprise Architect 15

[Online workshop – halve dag] Cursus waarin de belangrijkste functies van Sparx Enterprise Architect 15 worden uitgelegd. In een intensieve ochtendsessie door BPM-specialist Christian Gijsels leert u alle facetten van Enterprise Architect 15 kennen om zo het optimale resultaat uit de tool te behalen.

Datavisualisatie en Data Driven Storytelling

[Online workshop] Hoe gaat u van data naar inzicht? En hoe gaat u om met grote hoeveelheden data, de noodzaak van storytelling, data science en de data artist? Lex Pierik behandelt de stromingen in datavisualisatie, dashboards en grafieken, de belangrijkste producten en de rol en functie van datavisualisatie binnen organisaties. U doet hands-on ervaring op in de workshop Data Driven Storytelling dat onderdeel uitmaakt van deze waardevolle dag.

Datavisualisatie en Data Driven Storytelling

Hoe gaat u van data naar inzicht? En hoe gaat u om met grote hoeveelheden data, de noodzaak van storytelling, data science en de data artist? Lex Pierik behandelt de stromingen in datavisualisatie, dashboards en grafieken, de belangrijkste producten en de rol en functie van datavisualisatie binnen organisaties. U doet hands-on ervaring op in de workshop Data Driven Storytelling dat onderdeel uitmaakt van deze waardevolle dag.

Hybride Applicatie Integratie

[Online seminar] Applicatieintegratie gaat over het ordentelijk, efficiënt en toekomstbestendig inregelen van alle informatiestromen tussen informatiesystemen. Bij deze sessie ligt de focus op de onderliggende techniek. Techniek die er voor zorgt dat gegevensuitwisseling robuust verloopt en aan de gestelde performance-eisen voldoet. Tijdens deze halfdaagse online sessie wordt u volledig bijgepraat over de evoluties en trends in de wereld van applicatieintegratie. Met name de combinatie van ESB’s, cloudgebaseerd iPaas platformen met API management platformen leiden tot het vrij nieuwe concept van Hybride Integratie Platformen.