Datawarehousing & Business Intelligence Summit 2024

Belangrijke thema’s als Data Architecture, Datamesh Light, Data Engineering & Analytics, Data Governance, Datamodelleren, Knowledge Graphs, Impact van Generative-AI komen aan bod. Met gerenommeerde sprekers en thought leaders, zoals Alec Sharp, Mike Ferguson, prof.dr. Peter Boncz, Jos van Dongen, Jan Henderyckx en Ron Tolido. Met live stream en toegang tot video recordings.

Working with Business Processes Masterclass

Internationaal gerenommeerde trainer Alec Sharp toont vanuit praktisch opzicht hoe business processen kunnen worden herkend en hanteerbaar worden gemaakt. Hoe de context helder kan worden gekregen en hoe de workflow kan worden gemodelleerd met toenemende mate van detaillering, het beoordelen ervan en het ontwerpen van een nieuw proces. De driedaagse workshop wordt ondersteund met praktijkvoorbeelden en duidelijke, herbruikbare richtlijnen.

Concept Modelling for Business Analysts

[Halve dag] Deze workshop door Alec Sharp introduceert conceptmodellering vanuit een non-technisch perspectief. Alec geeft tips en richtlijnen voor de analist, en verkent datamodellering op conceptueel en logisch niveau met behulp van praktische technieken die betrokkenheid maximaliseren. Live workshop van een halve dag – schrijf snel in!

The Data-Process Connection

[Online seminar – halve dag] Alec Sharp illustreert de vele manieren waarop conceptmodellen (conceptuele datamodellen) procesverandering en business analyse ondersteunen. Aan de hand van concrete voorbeelden uit de praktijk geeft Alec handen en voeten aan een praktische aanpak van ‘concept modelling’.

Agile Datawarehouse Design & Dimensional Modeling

Driedaagse training dimensioneel modelleren waarin de nieuwste technieken worden behandeld voor het vergaren van Business Intelligence requirements en het ontwerpen van effectieve datawarehouse- en BI-systemen. Een agile benadering voor dimensioneel modelleren door internationaal gerenommeerde datawarehouse autoriteit Lawrence Corr.

Data Management Fundamentals

[Live en/of Online] De DAMA DMBoK2 beschrijft 11 disciplines van Data Management, waarbij Data Governance centraal staat. De Certified Data Management Professional (CDMP) certificatie biedt een traject voor het inleidende niveau (Associate) tot en met hogere niveaus van kwalificatie. Deze workshop voorziet u van de kennis, methoden en technieken die nodig zijn om informatie management oplossingen te analyseren, te ontwikkelen en te implementeren binnen uw organisatie. Het geeft een solide basis in alle disciplines van Data Management. Bovendien bereidt deze cursus van Chris Bradley, auteur van DMBoK2, u voor op het CDMP Data Management Fundamentals (DMF) examen.

Business-oriented Data Modelling Masterclass

Door datamodellering wordt gemeenschappelijk begrip gekweekt over de dingen – de entiteiten – die gebruikt worden door processen en applicaties. Deze intensieve workshop met Alec Sharp behandelt datamodelleren vanuit een non-technisch perspectief, en behandelt contextuele, conceptuele en gedetailleerde modelleertechnieken waarbij maximale betrokkenheid van de gebruiker centraal staat. Leer technieken om de communicatie tussen datamodelleerders en de materiedeskundigen, business analisten en ontwikkelaars te optimaliseren.

A Data Strategy for Becoming Data Driven

Data-gedreven worden lukt niet door alleen nieuwe technologie en tools aan te schaffen. Het vereist een transformatie van bestaande business modellen, met cultuurverandering, een herontwerp van processen en een ingrijpende verandering van datamanagementcapaciteiten. Een realistische routekaart die aangeeft wat een organisatie moet doen om haar datadoelstellingen en -ambities te verwezenlijken is essentieel. Dit seminar door Nigel Turner zal de praktische stappen schetsen die nodig zijn om een haalbare datastrategie en aanpak op te stellen.

Ontwerpen van een Nieuwe Data Architectuur

Organisaties hebben behoefte aan data science, selfservice BI, embedded BI, edge analytics en klantgedreven BI. Vaak is het dan ook tijd voor een nieuwe, toekomstbestendige data-architectuur. Dit tweedaagse seminar geeft antwoord op veel vragen die gesteld worden tijdens het ontwerpen van een moderne data-architectuur. Richtlijnen, stappenplannen, ontwerpcriteria, tips, ontwerpregels, use cases en praktijkvoorbeelden worden uitgebreid behandeld.

Datavisualisatie – Dashboards en Data Storytelling

Hoe gaat u van data naar inzicht? En hoe gaat u om met grote hoeveelheden data, de noodzaak van storytelling en data science? Lex Pierik behandelt de stromingen in datavisualisatie, dashboards en grafieken, de belangrijkste producten en de rol en functie van datavisualisatie binnen organisaties. U doet hands-on ervaring op in de twee workshops die onderdeel uitmaken van deze waardevolle dag.