Sprekers

[vc_column_text]

Rick van der Lans

Managing Director
R20/Consultancy
Rick van der Lans is onafhankelijk adviseur, docent en auteur op het terrein van datawarehousing, business intelligence, big data en databasetechnologie. Als consultant heeft hij veel grote organisaties geadviseerd bij het ontwerpen van hun datawarehouse- en big data architecturen.
Lees meer [/vc_column_text]
[vc_column_text]

Keith McCormick

Data Science Consultant en Docent
Keith McCormick is reeds sinds 1990 specialist op gebied van statistische software en heeft diepgaande kennis en ervaring met bekende analytics oplossingen zoals IBM SPSS Statistics, IBM SPSS Modeler, AMOS, Answer Tree, populaire open source producten en andere tools voor text en big data analytics. Keith heeft vele organisaties begeleid met het opzetten van uiterst effectieve analytische teams in verscheidene branches, zoals (semi-)overheid, uitgeverijen, marketing, gezondheidszorg, detailhandel, financiële dienstverlening, maak-industrie en hogescholen.
Lees meer [/vc_column_text]
[vc_column_text]

Wayne Eckerson

Founder & Principal Consultant
Eckerson Group
Wayne Eckerson is al sinds begin jaren negentig een van de thought leaders op het gebied van datawarehousing, business intelligence en performance management. Hij heeft een veelheid van soms baanbrekende onderzoeken op zijn naam staan en is o.a. auteur van “Performance Dashboards: Measuring, Monitoring, and Managing Your Business”.
Lees meer [/vc_column_text]
[vc_column_text]

Nigel Turner

Principal Information Management Consultant
Global Data Strategy
Nigel Turner is Principal Information Management Consultant voor EMEA bij Global Data Strategy Ltd. en vicevoorzitter van DAMA-UK. Nigel heeft meer dan 25 jaar ervaring in Information Management, zowel binnen internationale concerns als British Telecommunications als in zijn rol als extern consultant bij meer dan 150 klanten wereldwijd waaronder British Gas, UK Environment Agency en Intel. Hij spreekt regelmatig op internationale congressen en werkt tevens als part time project manager bij Cardiff University National Software Academy.
Lees meer [/vc_column_text]
[vc_column_text]

Dave Wells

Director
Eckerson Group
Dave Wells is Data Management Practice Director bij Eckerson Group, een onderzoeks- en adviesorganisatie voor data-analyse. Hij is een internationaal erkende thought leader op het gebied van datamanagement, een frequent spreker op conferenties en auteur van vakinhoudelijke artikelen. Als branche-analist, consultant en docent biedt hij een uniek perspectief op datamanagement op basis van vijf decennia werkervaring met data in zowel technische als business functies.
Lees meer [/vc_column_text]
[vc_column_text]

Jan Henderyckx

Partner
BearingPoint
Jan Henderyckx is Partner bij BearingPoint waar hij verantwoordelijk is voor het Belgisch kantoor en het Data Governance centre of excellence leidt. Hij heeft op vele internationale congressen en usergroup-bijeenkomsten presentaties gegeven en workshops gehouden, of als moderator opgetreden.
Lees meer [/vc_column_text]
[vc_column_text]

Peter Boncz

Database wetenschapper
Centrum Wiskunde en Informatica (CWI)
Peter Boncz is vaste onderzoeker bij het CWI en hoogleraar aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zijn academische achtergrond ligt in de core database architectuur, met de architectuur van MonetDB als hoofdonderwerp van zijn proefschrift. Hij heeft een sterke staat van dienst in het overbruggen van de kloof tussen de academische wereld en commerciële toepassingen. Zijn huidige interesse gaat uit naar datasysteemarchitecturen met verschillende invalshoeken, zoals database-as-a-service, graph- en netwerkdatabases, en databases die gebruik kunnen maken van heterogene processors en moderne opslagmedia.
Lees meer [/vc_column_text]
[vc_column_text]

Antoine Stelma

Lead Data Architect
Connected Data Group
Antoine Stelma is mede-oprichter van Connected Data Group en is verantwoordelijk voor business innovation met behulp van data- en analytics architecturen. Antoine heeft meer dan twintig jaar ervaring in enterprise datawarehousing en is gespecialiseerd in Data Vault modelleren, datavirtualisatie en het ontwerpen van data & analytics platformen.
Lees meer [/vc_column_text]
[vc_column_text]

Piethein Strengholt

Lead Data Architect
ABN AMRO
Piethein Strengholt is Lead Data Architect met een passie voor technologie. Hij is verantwoordelijk voor het bepalen en aansturen van de strategische agenda van ABN AMRO voor onderwerpen als Data Management, Data-integratie en Cloud. Hij heeft ook ontwikkelervaring in deze onderwerpen. Piethein is commercieel geschoold, met meer dan tien jaar consultancy-achtergrond.
Lees meer [/vc_column_text]
[vc_column_text]

Tim Schulteis

Data Officer
APG
Tim Schulteis zette gedurende enkele jaren diverse datawarehouse-, Business Intelligence- en data science-initiatieven op, aanvankelijk met focus op concepten en processen. Geconfronteerd met de observatie dat de inhoudelijke component slechts een klein onderdeel is van succesvolle digitalisering, legde hij zich toe op verandermanagement en leiderschapsstijlen. Schulteis heeft binnen Pensioenuitvoerder APG een nieuwe, energieke unit opgezet die het volledige datamanagement werkveld omvat en waarmee een nieuwe data-architectuur werd neergezet. Sinds augustus 2019 is Schulteis directeur Group Data Office bij APG.
Lees meer [/vc_column_text]
[vc_column_text]

Jeroen Vermunt

Group Lead Data Governance
ASML
Jeroen Vermunt heeft ruim 25 jaar ervaring op verschillende gebieden binnen IT en data analyse en beheersing. Hij heeft diverse posities bekleedt op het gebied van business intelligence en data analyse, varierend van programmeur, consultant en architect tot het leiden van business intelligence competence centers binnen diverse multinationals.
Lees meer [/vc_column_text]

Partners

[vc_column_text]

Lackó Darázsdi

Senior Solutions Consultant
Lackó Darázsdi is reeds vele jaren actief op het vakgebied van Integratie, Data Management & Analytics en is werkzaam bij TIBCO Software BV. Lackó heeft vele organisaties begeleid bij het implementeren van ERP-systemen en het integreren van data om er effectieve analyses uit te halen. Met zijn bedrijfskundige informatica achtergrond met een specialisatie in Data Governance deelt Lackó zijn ervaringen aan de hand van digitale transformatie voorbeelden bij klanten.
Lees meer [/vc_column_text]
[vc_column_text]

Jaap-Willem Verheij van Wijk

Account Director Benelux
Qlik
Jaap-Willem supports many organisations in his role as Account Director Benelux for Qlik Data Integration (former Attunity) to optimise their data integration strategy. He’s a trusted advisor at Qlik, specialising in the DataOps and Data Management Space. He has an extensive knowledge of integration technologies and companies needs. Jaap-Willem is also very creative and he is always open to new ideas.
Lees meer [/vc_column_text]