Sprekers

[vc_column_text]

Rick van der Lans

Managing Director
R20/Consultancy
Rick van der Lans is onafhankelijk adviseur, docent en auteur op het terrein van datawarehousing, business intelligence, big data en databasetechnologie. Als consultant heeft hij veel grote organisaties geadviseerd bij het ontwerpen van hun datawarehouse- en big data architecturen.
Lees meer [/vc_column_text]
[vc_column_text]

Mike Ferguson

Managing Director
Intelligent Business Strategies Ltd.
Mike Ferguson is oprichter van Intelligent Business Strategies en als analist en consultant gespecialiseerd in business intelligence, big data, data management en enterprise business integration. Hij kan bogen op meer dan 30 jaar ervaring in IT, ondermeer op gebied van BI, Data Management en Big Data Analytics.
Lees meer [/vc_column_text]
[vc_column_text]

Barry Devlin

Founder
9sight Consulting
Dr. Barry Devlin behoort tot de autoriteiten op het gebied van business insight en is een van de grondleggers van datawarehousing. Met meer dan 30 jaar ervaring in IT, waarvan 20 jaar bij IBM als "Distinguished Engineer", is hij een alom gewaardeerd consultant, docent en auteur.
Lees meer [/vc_column_text]
[vc_column_text]

Rogier Werschkull

Cloud data warehouse/solution architect
Rogerdata
Rogier Werschkull is data-solution architect met 20 jaar ervaring met consultancy en het geven van training in het vakgebied van business-intelligence, datawarehousing en analytics.
Lees meer [/vc_column_text]
[vc_column_text]

Johan Krebbers

VP IT Innovation
Shell
Johan Krebbers is VP IT Innovation en GM Emerging Digital Technologies voor Shell. In deze functies is hij verantwoordelijk voor de vaststelling van de toekomstige elementen van de IT-strategie voor Shell en het ontdekken van nieuwe digitale technologieën. Als onderdeel van zijn Shell rol in de Open Group heeft hij het Open Footprint Forum geïnitieerd en is hij de lead van de OMC van het OSDU Forum dat nu meer dan 190 leden telt.
Lees meer [/vc_column_text]
[vc_column_text]

Bas Geerdink

Lead Data/ML Engineer
Randstad
Bas is een technology leader op het gebied van AI en big data. Zijn academische achtergrond is in Kunstmatige Intelligentie en Informatica. Opgeleid als software engineer en architect, heeft hij 15 jaar ervaring in het realiseren van succesvolle data-gedreven projecten met een breed scala aan bedrijven en technologieën. Hij is een regelmatige spreker op conferenties en informele bijeenkomsten, waar hij een mix van marktcontext, business cases, architectuur en broncode op een enthousiaste manier overbrengt aan zijn publiek.
Lees meer [/vc_column_text]
[vc_column_text]

Jeroen Alblas

Principal Datamanager
RIVM
Ing. Jeroen Alblas is datamanager bij de COVID-19-unit van het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM. Hij is teamleider datamanagement en is in deze hoedanigheid sinds het uitbreken van de coronacrisis betrokken bij het inrichten van de datastromen tussen GGD, ziekenhuizen en andere ketenpartners. Met jarenlange ervaring op het gebied van data en ICT, en een achtergrond in BI consultancy deelt Jeroen zijn passie, ervaringen en learnings van de afgelopen coronaperiode.
Lees meer [/vc_column_text]
[vc_column_text]

Martijn van Rooijen

Data steward
RIVM
Martijn van Rooijen is werkzaam bij het RIVM als data steward waarbij hij als doel heeft om zo efficiënt mogelijk om te gaan met data. Hierbij is de gehele data lifecycle van toepassing: van het moment dat de data verzameld worden tot het moment dat de data gearchiveerd of vernietigd worden. Om wetenschappelijk medewerkers zo goed mogelijk te ondersteunen, verzorgt hij samen met de IV-organisatie tooling – data management plannen, (meta)data catalogus - en richtlijnen. Hierbij wordt samengewerkt met belangrijke disciplines zoals privacy, juridisch en het archief.  Naast centrale werkzaamheden levert Martijn ook directe ondersteuning aan onderzoekers die hun data meer FAIR (Findable, Accessible, Interoperable en Reusable) willen maken.
Lees meer [/vc_column_text]
[vc_column_text]

Mark van der Veen

Data Architect
NN Group
Mark van der Veen MMIT is Data Architect bij NN Group. Hij ontwerpt en begeleidt vanuit een holistische visie organisaties om te komen tot Business doelstellingen. Sinds 2010 realiseert hij Datagedreven oplossingen voor praktische problemen zoals Data Quality Issues, Productmigraties en nieuwe wetgeving, alsmede strategische doelstellingen zoals een Datagedreven organisatie worden. Voorbeelden van oplossingen zijn een Datawarehouse omgeving, een organisatiebrede kwaliteits-tool en een Proces- en Datagerichte conversie aanpak inclusief de ondersteunende IT. Ook is Mark de drijvende kracht achter het ontwerp en de implementatie van Data Governance voor NN Leven (2017) en Datastrategie & Governance voor NN Schade 2021.
Lees meer [/vc_column_text]
[vc_column_text]

Peter Vieveen

Datamanagement professional
MobiusPeople
Peter Vieveen is datamanagement professional. In 2012 heeft hij DAMA Nederland opgericht als instrument om Nederlandse datamanagement professionals klaar te stomen voor een holistische kijk op datamanagement. Om jonge datamanagement professionals voor te bereiden heeft hij de toegepaste universiteiten van Utrecht en Den Haag ondersteund om hun datamanagement curriculum te verbeteren, zodat de studenten beter voorbereid worden op business- en technische datamanagement-rollen. Dit heeft geresulteerd in de eerste DMBOK bachelor studie in Nederland. Ervaren datamanagement professionals worden ondersteund via de Certified Data Management Professionals (CDMP) certificering.
Lees meer [/vc_column_text]
[vc_column_text]

Marc de Haas

Lead Software Developer & Architect
Crystalloids
Marc is ruim 25 jaar werkzaam in data en technologie waarvan de laatste 12 jaar bij Crystalloids. Hij vult rollen in van solution architect, cloud architect, data scientist en developer voor opdrachtgevers zoals ABNAMRO, ANWB, Coolblue, de Bijenkorf, HEMA, Hospitality Digital, PVH. Hij heeft kennis en ervaring met ontwerp, implementatie van high performance cloud data warehouses, data lakes, data and analytics platforms.
Lees meer [/vc_column_text]
[vc_column_text]

Hans Pannekoek

Data Architect
Advanced Programs
Allround data architect specialized in Data Platforms, process optimization, systems integration, data management and migration management.
Lees meer [/vc_column_text]
[vc_column_text]

Gertjan van het Hof

Solution Architect
Advanced Programs
Independent Solution Architect and specialized in Big Data, Data Science, Data Warehouse, Integration, IoT, Application Development, Security, PaaS and IaaS using Azure Technology.
Lees meer [/vc_column_text]

Partners

[vc_column_text]

Ron van Braam

Data Management Consultant
Datavault Builder
Ron van Braam is een allround data consultant met ruime ervaring binnen datamanagement, met name in Datawarehouse en Business Intelligence.
Lees meer [/vc_column_text]
[vc_column_text]

Guido de Vries

Data Architect
Datavault Builder
Guido de Vries is de afgelopen tien jaar werkzaam geweest in de data industrie in rollen variërend van data developer, tot delivery lead en architect.
Lees meer [/vc_column_text]